Βιολογικά Εντομοκτόνα


Τα βιολογικά σκευάσματα, κατα των διάφορων επιβλαβών εντόμων των καλλιεργειών, που υπάρχουν στην αγορά περιέχουν διάφορες ουσίες φυσικής προέλευσης όπως :

 

 • Σπινοσίνες (δραστική ουσία : spinosad): είναι τοξικές για τα έντομα ουσίες που παράγονται από την φυσική ζύμωση του ακτινομύκητα Saccharopolyspora spinosa. Δρα από στομάχου και από επαφή στο κεντρικό νευρικό σύστημα των εντόμων όπου παρεμποδίζει την μεταφορά του νευρικού μυνήματος. Καταπολεμά έντομα των τάξεων Λεπιδόπτερα, Δίπτερα, Σιφονάπτερα, Θυσανόπτερα και κάποια Κολεόπτερα.

   

 • Βάκιλλος της Θουριγγίας (Bacillus thurigiensis): Οι τοξίνες που παράγονται από το συγκεκριμένο είδος βακτηρίου, έχουν εντομοτοξική δράση καθώς απελευθερώνονται στο στομάχι και το έντερο των προνυμφών των εντόμων. Ως αποτέλεσμα οι προνύμφες σταματούν να τρέφονται και πεθαίνουν σε μερικές ημέρες. Τα σκευάσματα αυτά έχουν εκλεκτική δράση κατά των προνυμφών των λεπιδοπτέρων.

   

 • Άλατα καλίου λιπαρών οξέων (Fatty acid potassium salt): Τα άλατα αυτά παράγονται με φυσικό τρόπο και έχουν την ικανότητα να εισέρχονται στο σώμα των εντόμων και να τρυπούν τις κυτταρικές μεμβράνες. Ως αποτέλεσμα τα έντομα πεθαίνουν από την αφυδάτωση. ΄Τα άλατα αυτά έχουν εκλεκτική δράση σε έντομα με μαλακό εξωσκελετό όπως αφίδες, αλευρώδεις, τετράνυχοι, μαλακές ψώρες.

   

 • Φυσικές Πυρεθρίνες (pyrethrins): Είναι φυσικά εντομοκτόνες ουσίες που προέρχονται από διάφορα είδη χρυσάνθεμου όπως τα Chrysanthemum cinerariifolium και Tanacetum cinerariifolium. Δρουν στο νευρικό σύστημα των εντόμων.

 • Σπόρια του μύκητα Beauveria bassiana: Εντομοπαθογόνος μύκητας που παρασιτεί μεγάλο εύρος ξενιστών.

   

 • Θερινοί πολτοί: ορυκτέλαια.

   

 • Φυσικά ορυκτά όπως η Διατομική γη.

   

 

Βιολογικά Εντομοκτόνα

BACTECIN DP

BACTECIN DP (200 gr)

(ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ)

Laser 480SC

Laser 480SC (50 ml)

(ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ)

Plant Guard Spray

Plant Guard Spray (750 ml)

(Geo Humus)

Success 0,24 CB

Success 0,24 CB (1 Lt)

(ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ)

Surround WP

Surround WP (2 Kg)

(ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ)

Διατομική Γη

Διατομική Γη (150 gr)

(STAC ΕΠΕ)