ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ 1903 - Ο γιατρός των φυτών σας εδω και έναν αιώνα!

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ 1903

Τηλ.: 210 3223220

Ακολουθήστε μας: Facebook instagram
  Facebook instagram
Logo Image

Παράσιτα δημόσιας υγιεινής

Κατσαρίδες

Η κατσαρίδα είναι απο τα πιο γνωστά παράσιτα και προκαλουν πολύ συχνά προβήματα σε σπίτια και σε άλλους εσωτερικούς χώρους. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε τον χώρο μας από τις κατσαρίδες αφού είναι φορείς μικροβίων πολλών ασθενειών.

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι έντομα που ανήκουν στην τάξη των Υμενόπτερων. Είναι κοινωνικά έντομα όπως οι μέλισσες, οι σφήκες και οι τερμίτες. Έτσι λοιπόν η κοινωνία τους αποτελείται από την βασίλισσα, τους εργατες και τα αρσενικά άτομα.

Κοριοί

Ο κοριός (Cimex lectuarius) είναι παρασιτικό άπτερο έντομο και χρειάζεται αίμα για να συμπληρώσει τον βιολογικο του κύκλο. Είναι ημιμετάβολο έντομο και όλα τα νυμφικά στάδια απαιτούν την λήψη αίματος για να αναπτυχθούν.

Τρωκτικά (Ποντίκια)

Πολλοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν οτι τα τρωκτικά μεταφέρουν σημαντικότατες ασθένειες για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα είναι φορείς 35 τουλάχιστον επικίνδυνων ασθενειών.

Τερμίτης

Οι τερμίτες είναι κοινωνικά έντομα μικρού μεγέθους που ανήκουν στην Τάξη Ισόπτερα. Πρόκειται για τα έντομα που προκαλούν τις σημαντικότερες ζημιές στα ξύλα μαζί με τα ξυλοφάγα Κολεόπτερα (σαράκια).

Σαράκι

Το σαράκι (επιστημονική ονομασία : Anobium punctatum) είναι ένα ξυλοφάγο έντομο της οικογένειας Anobiidae. Προκαλεί ζημίες σε ξύλινες κατασκευές, πατώματα, έπιπλα κ.α.

Κολεόπτερα Αποθηκών

Τα Κολεόπτερα (κοινώς σκαθάρια) αποτελούν μαζί με τα λεπιδόπτερα (πεταλούδες) τις πιο κοινές ομάδες εντόμων που συναντάμε στα αποθηκευμένα προϊόντα.

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι παρασιτικά αιμομυζητικά έντομα που ανήκουν στην τάξη των Σιφοναπτέρων. Με τον όρο «ψύλλος» αναφερόμαστε σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ειδών,που απαντoύνται σε οικίες και χώρους που υπάρχουν κατοικίδια ζώα.

Μύγες

Οι μύγες είναι έντομα που ανήκουν στην τάξη των Διπτέρων. Η σημασία της οικιακής μύγας για την δημόσια υγεία είναι τεράστια. Ο τρόπος που τρέφεται ευνοεί την μετάδοση περισσότερων από 100 παθογόνων που προκαλούν ασθένειες όπως σαλμονέλα, άνθρακα, τέτανο, τυφοειδή πυρετό, χολέρα, δυσεντερία και άλλες.

Σφήκες

Η σφήκα είναι έντομο που ανήκει στην τάξη των Υμενοπτέρων, στην οικογένεια Vespidae, και το οποίο φέρει κεντρί. Θεωρούνται πολύ συγγενικά έντομα με τις μέλισσες και ζουν σε κοινωνίες. Σε αντίθεση με τις μέλισσες οι σφήκες επιβιώνουν μετά από τσίμπημα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Address

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 3

Μοναστηράκι, Αθήνα, Τ.Κ 10560

Phone1

210 3223220, 210 3254525

email

info@afentoulis-geo.gr

email

www.afentoulis-geo.gr

Facebook Istagram
X

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.